Inici Política i Societat Comentari al ple del mes de març

Comentari al ple del mes de març

1144

Com cada mes el plenari de l’Ajuntament de Llagostera es va reunir per tal de tractar tot un seguit de qüestions. Tal i com s’ha anat fent aquests últims mesos el ple va ser virtual ja que les restriccions que ens marca la Generalitat impedeixen fer-ho de forma presencial.

Durant el ple es van presentar 8 propostes d’acord i una moció en suport a un projecte del tren de la Costa Brava. El que venim fent en aquest espai que ens cedeix mensual El Butlletí és destacar alguns d’aquests acords que pensem que tenen una rellevància especial.

Aprovar la modificació i la creació d’Agrupacions de Secretaries de Jutjats de Pau

Qualsevol municipi de més de 7.000 habitants té dret a tenir un Jutjat de Pau gestionat directament per la Conselleria de Justícia. Actualment Llagostera gestionava el seu jutjat i per aquest motiu, hem iniciat els tràmits per alliberar-nos d’aquesta tasca, de manera que guanyem mitja jornada de la funcionària que actualment es dedica al Jutjat de Pau, sense perjudici per als llagosterencs. 

Aprovació de les tarifes del servei de subministrament d’aigua potable

El Consorci d’Aigües de la Costa Brava, que ens subministra l’aigua que consumim la majoria dels llagosterencs, ha incrementat el cost d’aquest subministrament de manera considerable en els últims anys. Des del 2014, darrera vegada en què es va modificar la tarifa, al 2020 l’augment ha estat de 6.000 euros mensuals. 

El fet de no actualitzar el preu de l’aigua en tot aquest temps ha provocat una despesa acumulada de 210.000 euros que ha assumit l’empresa concessionària. Òbviament aquesta empresa vol cobrar aquesta quantitat incrementant la factura de l’aigua als consumidors. 

La proposta que van fer arribar implicava pagar aquest deute en un termini de 2 anys. L’equip de govern ha aconseguit negociar amb l’empresa i pagar aquesta quantitat en 6 anys, aconseguint així evitar una puja excessiva en la factura de l’aigua.

Per altra banda també s’havia d’actualitzar el preu per tal de no acumular més deute, cosa que hem fet pactant amb l’empresa que es gravi als usuaris que tenen un consum excessiu d’aigua. Pel que fa als industrials també s’ha buscat una formula que no impliques una pujada excessiva tenint en compte la difícil situació en que molts d’ells es troben a causa de la pandèmia.

Ha estat una tasca important poder formular una puja que tingui en compte totes aquestes variants. Estem satisfets del resultat, que ha tingut el suport dels companys de Junts per Llagostera i l’abstenció del PSC.

Un nou organigrama per a la Policia Local

De fa molt de temps, al ple s’ha demanat un canvi en l’organització de la nostra policia local, consistent bàsicament en més presència de comandaments mitjans en totes les franges horàries i els caps de setmana. Això passa forçosament per l’augment dels caporals de la plantilla. 

Per aquest motiu, el passat ple hem aprovat la creació d’una nova plaça de caporal. Això implicarà una nova organització que sens dubte millorarà el servei de la nostra policia, que el conjunt de la població ja valora positivament.

Un tren per connectar la Costa Brava amb l’interior

El darrer punt que volem destacar d’aquest ple és una moció presentada conjuntament per tots els grups del plenari en suport a la construcció d’un tren que connectaria el diferents pobles de la Costa Brava i entraria també fins a Girona, passant per Llagostera.

El que es demanava en la moció era un esforç per part de diverses administracions supramunicipals per tal de que aquest projecte pogués tirar endavant. Per Llagostera suposaria un gran avenç ja que ens permetria desplaçar-nos de forma neta i còmode pel territori, millorant les actuals comunicacions en autobús.