Inici Política i Societat Cal acabar projectes que ja estan iniciats: la rotonda de Cal Portuguès

Cal acabar projectes que ja estan iniciats: la rotonda de Cal Portuguès

1454

En el darrer ple el grup de Junts per Llagostera va presentar una moció per mostrar el seu compromís amb les accions que calgui realitzar per tal que rotonda de Cal Portuguès, també coneguda com a cruïlla de Casa Blanca, pugui ser aviat una realitat.

L’encreuament de Cal Portuguès és un punt negre en el nostre municipi des de fa molts anys. L’any 2016 la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, a instàncies de l’ajuntament de Llagostera va reforçar la senyalització vertical a l’encreuament de Cal Portuguès, a l’entrada de Llagostera per la C-65 venint de Cassà de la Selva.

Aquesta senyalització recorda als conductors el límit de velocitat permesa, en un esforç per disminuir el risc d’accidents, però a parer nostre, la solució definitiva passa per la construcció d’una rotonda.

Des de l’Ajuntament es va intentar incloure-la en el projecte de les obres de reforma de la carretera, però la Generalitat no ho va veure viable, ja que la rotonda ja esta projectada des de fa anys en el projecte urbanístic del sector Sud 11, i la urbanització d’aquest sector condiciona l’execució de les obres de la ja esmentada rotonda.

En anys posteriors i des de l’Ajuntament es va continuar treballant per intentar que la rotonda fos una realitat, i amb aquest objectiu es va continuar fent gestions amb el Delegat Territorial. Com a resultat d’aquest esforç continuat, es va mantenir a Barcelona el dia 5 d’abril del 2019 una entrevista amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet per tal d’arrencar un compromís ferm per part de la Generalitat per impulsar el projecte definitiu.

Finalment, el 16 de maig del 2019 el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet va venir a Llagostera i juntament amb els tècnics de l’ajuntament va realitzar una visita a la zona, on va quedar palès el compromís de la Generalitat per fer realitat la construcció de la rotonda.

En converses mantingudes sobre la situació actual del projecte amb l’actual equip de govern, aquest ens ha informat que també vol que aquestes gestions tinguin continuïtat després de la constitució del nou ajuntament.

És per tot això que, en la moció que vam presentar al darrer ple, es demana a l’equip de govern que prioritzi les gestions oportunes amb la Generalitat de Catalunya per tal que aquesta dugui a terme aquesta infraestructura el mes aviat possible, i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que no es paralitzin els tràmits iniciats.