Inici Entrevistes (7/10) PARTICIPACIÓ. Llagostera té molts habitants que viuen fora del centre, en...

(7/10) PARTICIPACIÓ. Llagostera té molts habitants que viuen fora del centre, en urbanitzacions i veïnats. Com proposeu fomentar el sentit de pertinença i la seva participació?

1840

Ciudadanos Llagostera: En Cs hemos tenido muy presentes a las urbanizaciones y entre otras cosas tenemos el objetivo de negociar un autobús circular que las conecte con los puntos clave de Llagostera.

 

CUP-Alternativa per Llagostera: Una veritable xarxa participativa ha d’implicar persones i entitats. En el cas de les urbanitzacions, però també en el nucli urbà, volem promoure espais com les associacions de veïns per tal que siguin les portaveus de veïns i veïnes i a l’entorn rural crearem un consell de la gent de pagès. En general, reactivarem tots els consells participatius sectorials perquè esdevinguin veritables eines de participació, deliberació col·lectiva i d’apoderament popular. Cal retornar la veu al poble.

Junts per Llagostera: Connectant el poble amb el seu entorn. La creació de carrils bici i rutes segures per anar a peu a les urbanitzacions és una bona manera de facilitar-ne la connexió. També insistirem amb la senyalització dels veïnats i continuarem fomentant la creació i el coneixement de les rutes verdes. Un altre element de connexió és l’ús de la tecnologia, millorant l’accés a la banda ampla i creant espais de participació digital on es pugui fer arribar la veu de la ciutadania, amb independència del lloc on es visqui.

PSC Llagostera: Realitzar un carril bici que les comuniqui amb el poble, millorar en la neteja dels carrers i manteniment general.

 

ERC Llagostera: Respecte a les urbanitzacions, el primer que cal és continuar amb el procés de legalització i recepció que fa anys que s’està duent a terme. També cal solucionar d’una vegada per totes el problema de l’abastament d’aigua i millora les zones de recollida de residus. Pel que fa als veïnats, cal crear un Consell de Pagesia que ajudi a gestionar amb més eficàcia els recursos que s’hi destinen, i decidir entre tots les actuacions necessàries en matèria de camins i protecció de l’entorn.