Inici Entrevistes (2/10) GENT GRAN. Quin futur i quina gestió es preveu per al...

(2/10) GENT GRAN. Quin futur i quina gestió es preveu per al geriàtric de Llagostera?

2836

ERC Llagostera: Som conscients de la inadequació de l’edifici actual. Tenim els terrenys per a un nou geriàtric més modern, i serà una de les prioritats d’aquest mandat. Sobre la gestió, tenim una posició clara i contundent: GESTIÓ PÚBLICA!!! Ni podem ni volem lliurar a la gestió privada la cura de la nostra gent gran. Mentre el nou geriàtric no sigui una realitat, caldrà millorar l’assistència domiciliària, perquè la nostra gent gran sigui a casa al màxim de temps possible, si és la seva voluntat.

CUP-Alternativa per Llagostera: El geriàtric hauria de ser de gestió pública i democràtica. Però més enllà, creiem que hem de trobar i reforçar també altres models d’atenció a la gent gran. Facilitar una vida independent a la llar, amb atenció domiciliària de qualitat i a l’abast de tothom, i també explorar altres formes de vida, com pot ser el co-habitatge per la gent gran. Finalment, cal desenvolupar propostes intergeneracionals per garantir una societat solidària i cohesionada.

Junts per Llagostera: El geriàtric l’hem de fer realitat i s’han de buscar les fórmules perquè sigui possible. És una inversió molt important i ha de ser assumible per a Llagostera. Cal recordar que en matèria de salut i benestar social qui te la competència és la Generalitat, que és qui gestiona i atorga les places públiques. Per a nosaltres el geriàtric és una prioritat. Tenim els terrenys i ara caldrà buscar el finançament per fer-lo possible. Més important que la fórmula de gestió és garantir que la ciutadania de Llagostera en pugui gaudir de forma prioritària i a un cost assumible a curt i a llarg termini.

PSC Llagostera: El futur immediat és realitzar l’hospital nou, públic però amb gestió privada. És a dir, de construcció i contractació del personal pública però la gestió dur-la a terme una empresa privada.