Llagostera al mundial de dansa DWC

Dos grups de l’escola de dansa Far Away aconsegueixen classificar-se al campionat d’Espanya de la seva categoria al Dance World Cup 2016

Del 24 al 27 de març es va celebrar a Sitges la DWCSPAIN 2016. La DWC, es el campionat de dansa més important a nivell estatal, que contempla tots els estils de dansa i dóna accés a la final mundial.

 

L´Escola de Dansa FAR AWAY de Llagostera ja fa 4 anys que es representa al concurs amb un grup de joves de la modalitat “Senior Group Song and Dance”. A més a més, aquest any també s’hi ha inscrit un segon grup de ballarines d’entre 6 i 9 anys en la modalitat de “Mini Group Modern or Contemporany (Any Style).

La sorpresa ha estat majúscula, ja que si fins enguany amb prou feines s’havia aconseguit acostar-se al podi, aquest any han estat tots dos grups que han aconseguit quedar subcampions d’Espanya.

El grup Senior ha aconseguit la medalla de bronze (quedant segones, doncs la medalla d’or va quedar deserta) i el grup Mini, la medalla de plata. A més, el grup de les petites va aconseguir la puntuació necessària per disputar la final mundial del DWC del 24 de juny al 3 de juliol que se celebrarà a Jersey. Les Seniors, tot i quedar subcampiones d’Espanya, es van quedar a les portes.

Diem sorpresa majúscula perquè a la DWC, aquest any mateix, sense anar més lluny, hi participaven més de 65 escoles d’arreu del territori espanyol, moltes elles de llarga trajectòria i molt reconegudes, com el Jove Ballet de Catalunya, Madó, Ítaca, Galicia en Danza, Esperanza de Madrid… Es tracta d’escoles que tenen centenars d’alumnes i on molts assagen fins a 3 hores diàries durant 4 o 5 dies a la setmana. En total, doncs, es van representar 1.013 coreografies diferents i hi van haver 1.341 participants.

Potser en lloc de sorpresa primer de tot hauríem de dir gràcies a les ballarines per la seva entrega i energia durant els entrenaments i per donar-ho tot dalt de l’escenari. Per últim podríem parlar de professió, vocació i dedicació dels professors i equip tècnic de l’Escola, i en concret a la seva coreògrafa Iris Teixidó, ja que el seu caràcter exigent i perseverant, sumat a la seva manera alegre d’ensenyar i fer que el grup sigui en tot moment partícip de les coreografies, fa que les alumnes vagin a assaig amb il·lusió i evolucionin molt ràpidament. Si no és així, no s’explica que en només quatre anys, dos grups del FAR AWAY hagin arribat tan amunt.

Felicitats campiones!

Miquel Casanovas. FAR AWAY3W0A5629

far)
Júlia Casanovas, Cristina Puig, Mireia Benítex, Jana Font, Júlia Mont i Clàudia Martí

 


3W0A3949

Jana Morales, Isona Morales, Laura Mañach, Nídia Carbonell, Laia Oller, Jana Lloveras, Èlia Garcia
i Ona Gómez

 

 

Deixa un comentari