Llagosterencs arreu del món: Lara Turon 0

Llagosterencs arreu del món: Lara Turon

Written by admin maig 02, 2017

El 2 de maig es celebra el Dia de la Comunitat de Madrid, i, quina millor manera de celebrar-ho que recordant la primera entrevista de la nostra secció “Llagosterencs arreu del món“?

L’entrevista vam fer-li a la Lara Turon fa 8 anys enrere, quan vivia i treballava a Madrid. Des de llavors, tot i passar els anys, molts Butlletins més, comiats i noves incorporacions, estem aquí per mostrar-vos antigues “relíquies” de números passats.

Abans de recordar l’entrevista, volem fer èmfasi amb un petit detall: la Lara ja havia posat de moda el fet de prendre “a relaxing cup of café con leche in Plaza Mayor” abans que l’Ana Botella!

lara

La Lara prenent un cafè a la Plaza Mayor, un dels seus llocs preferits

A continuació, us deixem l’entrevista:

La Lara Turon té 23 anys i ha viscut a la nostra vila des que va néixer. És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universtitat de Girona i actualment treballa com a executiva de comptes a l’empresa de publicitat Young & Rubicam de Madrid, ciutat en la què també resideix. Amb aquesta jove emprenedora que ha decidit iniciar la seva carrera laboral fora del poble comencem aquesta secció de ” El Butlletí”, dedicada precisament a aquells llagosterencs d’arreu.

Com va començar la teva aventura per Madrid? Fa més o menys un any i mig. Vaig acabar la carrera i volia anar a una agència de publicitat coneguda per poder aprendre coses que només s’aprenen amb la pràctica. Les agències grans estan a Madrid i a Barcelona. Sé que acabaré treballant a Barcelona però em venia de gust passar un temps a Madrid i em van ajudar a poder fer-ho, així que vaig aprofitar l’oportunitat!

Com va reaccionar la teva família en saber que havies decidit quedar-te a la capital? Ja s’ho esperaven. Feia temps que els tenia mentalitzats de la meva idea d’anar a Madrid. Pensaven que només passaria sis mesos allà però la cosa s’ha allargat una miqueta … Crec que al principi no els feia tanta gràcia però ara ja han vist que gràcies a “Ryanair” és com si em tinguessin aquí encara!

T’has acostumat ja al ritme frenètic de la ciutat o trobes a faltar el tarannà pausat del poble? M’he adaptat bé. M’agrada sortir de treballar i passar pel carrer Fuencarral per anar a casa i veure que està ple de gent. Madrid és una ciutat però ens certs aspectes em recorda molt a un poble i no he notat molta diferència.

Com se sent una catalana a la capital d’Espanya? De moment molt a gust! La veritat és que les brometes no falten però em tracten molt bé.

Què es el primer que vas aprendre a Madrid? La cultura de les canyes al sortir de la feina!

Què té Madrid que no tingui Llagostera? Agències de publicitat! A part d’això res a envejar eh …

I què agafaries de llagostera i t ‘enduries cap a Madrid? L’Enrenou! Tot i que no crec que els fes massa gràcia el trasllat!

Què és el que més odies de la ciutat? Passejar un dissabte per Gran Via i no tocar de peus a terra de tanta gent que hi ha. Ah! i la bandera gegant que hi ha a la plaça Colón.

Explica’ns alguna anècdota divertida que t’hagi passat per la gran ciutat. Us explicaré la que li fa més gràcia a la meva mare i que sempre explica. Una nit vaig sortir amb unes amigues i van començar a parlar amb un noi que es veu que era molt famós. La veritat és que a mi no em sonava de res així que no vaig poder participar en la conversa des d’un bon principi. Vaig preguntar qui era i em van respondre que era en Paquirrín. Llavors vaig recordar més o menys qui era i per entrar en la conversa i que veiessin que també hi entenia una mica li vaig dir: -Ah! Tu madre es la que canta como una oia!-. Crec que encara riuen de com vaig posar la pota. Per arreglar-ho vaig dir que era catalana i que allà només veia TV3, per això no sabia gaire res de la seva vida …

Sabem que ens véns a veure sovint, però penses tornar a viure definitivament a Catalunya? I tant que tornaré! Potser a Llagostera serà complicat per la feina però a Barcelona és possible. Ara amb tot el tema de la crisi està complicat canviar d’agència però més endavant ho vull intentar.

Votacions VIII Premis Culturals Butlletí 0

Votacions VIII Premis Culturals Butlletí

Written by admin març 27, 2017

Amics i amigues, ja està operatiu el sistema de votacions telemàtiques per als VIII Premis Culturals Butlletí. Les votacions restaran operatives fins al dilluns 17 d’abril (inclòs).

 

Clica per votar

Votacions tancades

 

A partir del dimarts 18 d’abril i fins al diumenge de la diada de Sant Jordi habilitarem una urna en un establiment de Llagostera perquè qui no sigui de Llagostera o bé no tingui accés a Internet, també tingui dret a vot. Tanmateix, els llagosterencs que ja no estan empadronats al poble perquè viuen a l’estranger, podran votar enviant les seves votacions juntament amb una còpia del seu DNI al correu elbutlleti.llagostera@gmail.com

Molta sort a tots i totes!
L’equip d’El Butlletí

La gran nevada 0

La gran nevada

Written by admin març 08, 2017

Sembla que fos ahir, però en un dia com avui, fa 7 anys que Llagostera va quedar totalment engolida de neu. Nosaltres, aquell any, vam dedicar un reportatge en el desè número del Butlletí de la 4a etapa i volem tornar-lo a mostrar per fer-vos venir la nostàlgia d’aquells hiverns tant freds que viviem al poble!

Esperem que el gaudiu:

 

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-20-53

Llagostera desapareix. La profunda foscor de la nit del 8 de març engull la vila que, a vista d’ocell, s’esvaeix del mapa. Cap més senyal de vida que algunes dèbils llums provinents d’espelmes i llanternetes que s’escolen entre les finestres. Els minuts atrapen les hores i amb ells els nervis a la tensió. La situació es congela. Una gran sensació d’aïllament s’apodera de tots els habitants de la població, tant dels que són dins com dels que _els agradaria ser-hi. Mai abans les ganes d’obrir la porta de casa havien estat tan fortes. I no hi ha descans, no hi ha tranquil·litat, no hi ha son, no hi ha control, no hi ha llum, no hi ha escalfor, no hi ha senyals dels perduts, no hi ha respostes. L’únic que hi ha és neu. És la primera nit d’una nevada històrica que durant més d’una setmana sacsejarà Llagostera i els seus habitants.

ANTECEDENTS

 

Durant tot el mes de gener i febrer hi va haver previsions de neu a gran part de Catalunya. Després de les grans nevades a cotes baixes que es van poder observar al principi de gener de 2010 a les comarques de Tarragona i Lleida, la Generalitat de Catalunya va activar la fase d’alerta del pla d’emergències per nevades (Neucat). Durant tot el mes de gener i principis de febrer, la neu va anar empolsinant diverses localitats gironines amb poca importància. La matinada del 31 de gener la neu va enfarinar, sense incidents, llocs com Olot o la Vall de Bianya, però també va fer acte de presència a la capital i llocs propers a la costa com Cassà de la Selva, Palamós o la Bisbal d’Empordà.

Malgrat això, Llagostera no va ser de les localitats més “afortunades”. Petits flocs de neu sense importància es van anar precipitant durant alguns dies del fnal de gener i principi de febrer sense arribar a deixar rastre de la seva visita. Només els més matiners van poder gaudir d’un paisatge enfarinat de neu el dissabte 13 de febrer. La neu es va començar a precipitar sobre el poble pocs minuts abans de les 9 del matí, i tan sols els més ràpids van poder fer algunes fotografies, ja que la nevada va durar uns 20 minuts i la neu només es va poder veure durant un parell d’hores.

Aquests van ser els “avisos” que vam rebre els llagosterencs abans de viure, pocs dies més tard, una nevada de dimensions extraodinàries, mai vistes a Catalunya des de l’any 1962.

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-19-25

 

 

CRONOLOGIA D’UNA SETMANA BLANCA

 

DILLUNS 8 DE MARÇ

08:00AM: Els primers flocs de neu es comencen a precipitar sobre el poble sense importància.

10:00 AM: Segueix nevant sense parar, però amb poca intensitat.

11:30 AM: Tallada de l ‘ AP-7 al seu pas per la Jonquera.

12:00 PM: Els carrers mostren un aspecte blanquinós, ja que la neu comença a quallar a Llagostera.

13:00 PM: El servei d’autobús interurbà queda suspès temporalment.

14:00 PM: La nevada s’exagera i el gruix de neu ja és preocupant. Les escoles interrompen les classes i envien la mainada cap a casa.

15:00 PM: Desviats els primers vols de l’Aeroport de Girona cap a Reus i Barcelona.

16:00 PM: Primers talls en el subministrament de la llum.

17:00 PM: El transport per les diferents xarxes viàries es complica, i l’accessibilitat a Llagostera comença a ser tot un repte.

17:30 PM: Un cable d’alta tensió cau a l ‘AP-7 a l’alçada de Maçanet, i es talla l ‘autopista fins a la Jonquera. Tota la província de Girona queda a les fosques.

18:00 PM: Col-lapsades i tallades les principals vies d’accés a Llagostera. La C-35 entre Llagostera i Maçanet, la C-65 entre Girona i Santa Cristina d’Aro i la N-Il en tot el seu recorregut.

18:00 PM: Atrapats entre la línia Barcelona-Portbou de RENFE cap a 350 passatgers per la caiguda d’arbres damunt de la catenària.

20:00 PM: Incomunicats tant per vies de transport com per xarxes telefòniques, mentre augmenta la preocupació pels familiars i amics que encara no han arribat a casa.

22:00 PM: El polivalent de Llagostera acull més d’un centenar de persones que van quedar aïllades al poble o rodalies. Un degoteig constant de llagosterencs va arribant al poble durant tota la nit.

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-21-47

DIMARTS 9 DE MARÇ

08:00AM: Llagostera segueix a les fosques i els més matiners comencen a treure neu del seu carrer.

09:00AM: Hi ha subministrament d’aigua, però a falta d’electricitat no hi ha aigua calenta.

10:00 AM: Tothom surt al carrer, a les cases no hi ha llum, estem amats i el paissatge és de quadre.

11:00 AM: Una trentena de persones fan cua a Ca l’ Arbusé, on la cua arribava a l’alçada de Ca la Quimeta.

12:00 PM: Primers talls en el subministrament d’aigua.

13:00 PM: Els pagesos i l’ADF segueixen treballant per a netejar els carrers i les vies afectades pel temporal.

14:00 PM: l’única via d’informació amb l’exterior és la ràdio a nivell català, ja que la ràdio local va quedar inhabilitada a causa del tall en el subministrament elèctric.

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-55-11

 

DIMECRES 10 DE MARÇ

08:00AM: Tot el poble s’aixeca a les fosques.

10:00 AM: S’aboca sal als carrers de Llagostera per minimitzar els efectes de les gelades.

16:00 PM: Torna la línia telefònica fixa.

16:00 PM: La telefonia mòbil segueix en mal estat a causa de la caiguda de diversos repetidors.

 

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-54-59

 

 

DIJOUS 11 DE MARÇ

08:00AM: L’Ajuntament de Llagostera aconsegueix alguns generadors elèctrics pel poble.

15:00 PM: Llagostera Ràdio recupera el subministrament elèctric i la seva programació, amb emissions informatives especials fins que la situació de la nevada es normalitzi.

16:00 PM: Ja són 12 els generadors elèctrics dels que disposa Llagostera.

18:00 PM: L’Ajuntament de Llagostera habilita dutxes d’aigua calenta al Pavelló Municipal d’Esports. 19:00 PM: L’Alcalde, Fermí Santamaría, aclareix a Llagostera Ràdio els aspectes més importants de la nevada i les seves conseqüències.

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-55-32

 

 

DIVENDRES 12 DE MARÇ

08:00AM: Molts llagosterencs encara es desperten sense llum.

11:00 AM: L’Alcalde de Llagostera és entrevistat ats Matins de TV3, acompanyat d’altres alcaldes de diferents poblacions afectades.

12:00 PM: 15 generadors elèctrics instal·lats al poble, a l’espera de cinc més que arribaran al llarg del dia.

16:00 PM: L’ Escola de Música de Llagostera reprèn tes classes i ta normalitat.

18:00 PM: L’Ajuntament de Llagostera ofereix sopar per aquells que no disposin d’electricitat, fins a tes 10 del vespre al CEIP Lacustària.

18:00 PM: Es reprenen totes tes activitats esportives del Pavelló Municipal d’Esports.

20:00 PM: El primer equip de futbol entrena per primer cop a la setmana sobre una gruixuda capa de neu.

 

DISSABTE 13 DE MARÇ

10:00 AM: Ajornats tots ets partits de futbol regional i futbol base de ta província de Girona.

12:00 PM: 22 grups electrògens són els que donaran llum al poble.

16:00 PM: El Llagostera i el Cassà de 3a divisió s’enfronten en et marc d’una manifestació en contra de tes companyies elèctriques i la Generalitat de Catalunya.

16:30 PM: El president José Montilta i et Conseller d’Interior Joaquim Nadal visiten l’Ajuntament de Llagostera per interessar-se sobre ets efectes de ta nevada i et tall en el subministrament elèctric.

17:30 PM: Una seixantena de persones acudeixen a l’Ajuntament de Llagostera per manifestar-se davant del president de ta Generalitat, però arriben tard.

20:00 PM: Aplaçada la Festa dels 70-80-90 organitzada per Llagostera Ràdio. Aquesta es durà a terme el dissabte següent.

 

 

UNA ODISSEA PER ARRIBAR A CASA;  XARXES VIÀRIES I DANYS MATERIALS

 

La nevada que va afectar tot Catalunya durant el dilluns 8 de març va deixar enrere una mà de danys gairebé irreparables. La violència de la tempesta va provocar un gran caos a la xarxa viària de la major part de Catalunya, la qual cosa va fer impossible que un gran nombre de llagosterencs passessin la nit a casa seva.

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-18-55-22

 

captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-19-06-45 captura-de-pantalla-2016-12-28-a-las-19-06-59

Reportatge i fotografies de: Berta Peyrecave i Ariadna Donate

Concurs de fotografia de portada 2017 0

Concurs de fotografia de portada 2017

Written by admin febrer 12, 2017

Tenim moltes ganes de veure les vostres propostes per il·lustrar la portada del 38è Butlletí. Si us animeu a participar al concurs de fotografia de portada 2017, aquestes en són les bases:

 

Requisits:

– Enguany a les fotografies hi ha d’aparèixer llum, en qualsevol mena de representació: ràfega, clarobscur, focus, làmpada…

– Les fotografies no poden haver estat manipulades, exhibides o premiades prèviament.

– El format cal que sigui horitzontal.

– Es permeten un màxim de 3 fotografies per autor/a.

 

Format i presentació:

– Les obres s’enviaran en format JPG per correu electrònic a l’adreça: concurs.butlleti@gmail.com

– Cada fotografia tindrà un títol que la identifiqui.

– Al correu caldrà que hi constin les dades personals de l’autor/a (nom, cognoms, adreça i telèfon)

 

Termini:

– Les fotografies es podran enviar fins a les 21 h. del divendres 10 de març de 2017 (inclòs).

 

Votació:

– A càrrec dels membres del col·lectiu. Quedarà exempta de votació la persona encarregada de gestionar els correus electrònics rebuts.

 

Resultats:

– Una vegada escollides les tres fotografies guanyadores es comunicarà la notícia als respectius autors/es, que seran convidats a assistir a la setena entrega dels Premis Culturals Butlletí, on se’ls farà entrega dels premis pertinents.

 

Premis:

– 1r premi: fotografia publicada en portada, un sopar per a dues persones i un val de la Unió de Botiguers valorat en 45.-€

– 2n i 3r premi: publiació de les fotografies a l’interior del proper número de la revista i un val de la Unió de Botiguers de 30.-€ i 20.-€ respectivament.

 

Molta sort!

Qui no corre (o camina), no crema torrons! 0

Qui no corre (o camina), no crema torrons!

Written by admin desembre 28, 2016

37 són les edicions que porta carregades a l’esquena la Cursa de Sant Esteve de Llagostera.

_____

 

 

Enguany, sumant 1250 corredors i caminadors, que s’han animat a cremar els torrons acumulats de totes les festes de Nadal.

Organitzada pel Club Bàsquet Llagostera, la Cursa més popular de Llagostera, aplega seguidors d’arreu de la província de Girona.

Guanyadors

Femení

Paloma Lobera, crac a nivell internacional de les curses de muntanya, va guanyar els 10km de la Sant Esteve amb un temps de 41’17”, pocs minuts darrere dels guanyadors absoluts. Enhorabona!!!
IMG_7433

 

Masculí

Sense abandonar el liderat en cap moment, l’Òscar Carrasco es va proclamar campió de la cursa de 10km de Sant Esteve amb un temps estratosfèric de 34’50”. El seu company de club, Edu Hernández, va arribar només 20 segons darrere seu.

 

IMG_7324

Els nostres campions locals

En Lluís Comas, campió absolut dels 5km, i en Josep Salvatella i la Clara Rusiñol, primers locals dels 10km amb 38′ i 50′ respectivament. Quin planter que tenim al poble!!
IMG_7380

IMG_7592

Voleu quedar com uns campions aquestes festes?

Busqueu-vos a les fotos i compartiu-les amb els vostres amics i familiars per demostrar que sou uns valents, i ja sigui ressacosos o amb la panxa ben plena de torrons, el dia 26 us vau llevar ben d’hora ben d’hora ben d’hora per recòrrer ni més ni menys que 10km!!

Fotografies: © Cristina Puig

 

Cursa de Sant Esteve 2016

Votacions VII Premis Culturals Butlletí 0

Votacions VII Premis Culturals Butlletí

Written by admin abril 06, 2016

Amics i amigues, ja està operatiu el sistema de votacions telemàtiques per als VII Premis Culturals Butlletí. Les votacions restaran operatives fins al proper diumenge 17 d’abril (votació finalitzada).

 

Clica per votar

 

Us recordem que el dia de Sant Jordi habilitarem una urna a la plaça Catalunya perquè qui no sigui de Llagostera o bé no tingui accés a Internet, també tingui dret a vot. Tanmateix, els llagosterencs que ja no estan empadronats al poble perquè viuen a l’estranger, podran votar enviant les seves votacions juntament amb una còpia del seu DNI al correu elbutlleti.llagostera@gmail.com

Molta sort a tots i totes!
L’equip d’El Butlletí

Llagostera al mundial de dansa DWC 0

Llagostera al mundial de dansa DWC

Written by admin març 30, 2016

Dos grups de l’escola de dansa Far Away aconsegueixen classificar-se al campionat d’Espanya de la seva categoria al Dance World Cup 2016

Del 24 al 27 de març es va celebrar a Sitges la DWCSPAIN 2016. La DWC, es el campionat de dansa més important a nivell estatal, que contempla tots els estils de dansa i dóna accés a la final mundial.

 

L´Escola de Dansa FAR AWAY de Llagostera ja fa 4 anys que es representa al concurs amb un grup de joves de la modalitat “Senior Group Song and Dance”. A més a més, aquest any també s’hi ha inscrit un segon grup de ballarines d’entre 6 i 9 anys en la modalitat de “Mini Group Modern or Contemporany (Any Style).

La sorpresa ha estat majúscula, ja que si fins enguany amb prou feines s’havia aconseguit acostar-se al podi, aquest any han estat tots dos grups que han aconseguit quedar subcampions d’Espanya.

El grup Senior ha aconseguit la medalla de bronze (quedant segones, doncs la medalla d’or va quedar deserta) i el grup Mini, la medalla de plata. A més, el grup de les petites va aconseguir la puntuació necessària per disputar la final mundial del DWC del 24 de juny al 3 de juliol que se celebrarà a Jersey. Les Seniors, tot i quedar subcampiones d’Espanya, es van quedar a les portes.

Diem sorpresa majúscula perquè a la DWC, aquest any mateix, sense anar més lluny, hi participaven més de 65 escoles d’arreu del territori espanyol, moltes elles de llarga trajectòria i molt reconegudes, com el Jove Ballet de Catalunya, Madó, Ítaca, Galicia en Danza, Esperanza de Madrid… Es tracta d’escoles que tenen centenars d’alumnes i on molts assagen fins a 3 hores diàries durant 4 o 5 dies a la setmana. En total, doncs, es van representar 1.013 coreografies diferents i hi van haver 1.341 participants.

Potser en lloc de sorpresa primer de tot hauríem de dir gràcies a les ballarines per la seva entrega i energia durant els entrenaments i per donar-ho tot dalt de l’escenari. Per últim podríem parlar de professió, vocació i dedicació dels professors i equip tècnic de l’Escola, i en concret a la seva coreògrafa Iris Teixidó, ja que el seu caràcter exigent i perseverant, sumat a la seva manera alegre d’ensenyar i fer que el grup sigui en tot moment partícip de les coreografies, fa que les alumnes vagin a assaig amb il·lusió i evolucionin molt ràpidament. Si no és així, no s’explica que en només quatre anys, dos grups del FAR AWAY hagin arribat tan amunt.

Felicitats campiones!

Miquel Casanovas. FAR AWAY3W0A5629

far)
Júlia Casanovas, Cristina Puig, Mireia Benítex, Jana Font, Júlia Mont i Clàudia Martí

 


3W0A3949

Jana Morales, Isona Morales, Laura Mañach, Nídia Carbonell, Laia Oller, Jana Lloveras, Èlia Garcia
i Ona Gómez

 

 

Els nominats són... 0

Els nominats són…

Written by admin març 28, 2016

Llista definitiva de nominats als Premis Culturals Butlletí 2016 una vegada finalitzat el termini de presentació de propostes

Acte cultural 2015

 • La Temporal de Can Caciques – L’hora del Comú: per la divulgació de la història dels rellotges del campanar de Llagostera, una exposició que dóna una nova visió molt interessant de com era la vida a la nostra vila fa uns quants anys enrere.
 • Esplaiada 2015 – Trobada general d’esplais: per haver reunit a Llagostera 2.500 “esplaieros” d’arreu de Catalunya amb motiu d’una trobada que perseguia, a través de jocs i activitats, reivindicar els drets dels infants i joves.
 • Aplec de Panedes: per ser una activitat popular i tradicional que perdura en el temps, unint en una sola jornada múltiples mostres de la cultura catalana.
 • Fira del llibre prohibit: per tractar-se d’una fira no només cultural, sinó també subvertida, que ha aconseguit fer-se un lloc en la programació del Born CC de Barcelona.
 • Escenes de la Passió: per tractar-se d’una proposta diferent de celebrar la Pasqua, amb millores introduïdes com la combinació de la representació i la tecnologia, i també per tota la feina dels voluntaris i voluntàries que hi participen.
 • Exposició de flors, plantes i aparadors: per la continuïtat d’un acte que actualment omple el casc antic de colors, olor i flors durant la Festa Major, i que fa que la gent del poble la visiti i descobreixi racons des d’un altre punt de vista.

Trajectòria cultural

 • Marta Albà: per la seva llarga i persistent labor de recerca i estudi dels diferents àmbits històrics de la nostra vila des de l’Arxiu Municipal.
 • Jordi Pinsach: per la seva constant tasca de difusió de la cultura i suport a les entitats locals a través dels mitjans que ofereix l’Àrea de Cultura.
 • Centre d’Interpretació Can Caciques: per la revaloració de l’espai de l’antiga casa de Can Caciques i per la importància de la divulgació del seu contingut etnològic.
 • Manaies de Llagostera: per la dedicació que durant molts anys ha demostrat l’entitat de mantenir la tradició i impulsar iniciatives noves com el Mercat Romà.
 • Casal Parroquial Llagosterenc: per totes les activitats que fa molts anys ha organitzat, no només per a la mainada sinó també per a tot el poble.
 • Can Toni de les Eugues: perquè durant la seva breu trajectòria ha apropat la literatura als llagosterencs promocionant la lectura i donant una segona vida als llibres usats organitzant diverses activitats culturals.
 • Escola de Música: per tota la tasca pedagògica que duu a terme i totes les col·laboracions desinteressades que fa en diverses activitats del poble.
 • Associació Astronòmica de Llagostera: per programar i oferir activitats obertes a tothom amb la voluntat d’aproximar l’astronomia a tots els públics.
 • Colla Gegantera Llagostera: pels 20 anys d’organització de trobades geganteres a Llagostera amb motiu de la Festa Major.

Aportació cultural

 • Puntaires de Llagostera: per donar a conèixer l’art de les puntes arreu.
 • Castellers de les Gavarres: per agermanar els pobles de Llagostera, Cassà i Caldes amb motiu d’arrelar el fet casteller a les nostres contrades i contribuir en la promoció d’aquesta activitat tradicional catalana de més de 200 anys d’història.
 • Joan Ventura: per la seva dilatada trajectòria com a periodista i escriptor que, entre altres coses, divulga la nostra vila amb el seu estil de vida, els seus personatges i particularitats.
 • Escola de Música: per tota la tasca pedagògica que duu a terme i totes les col·laboracions desinteressades que fa en diverses activitats del poble.
 • Centre d’Interpretació Can Caciques: per la revaloració de l’espai de l’antiga casa de Can Caciques i per la importància de la divulgació del seu contingut etnològic.
 • Segadors/es de Llagostera: per la seva voluntat de mostrar a la gent la manera de viure i treballar de la nostra pagesia en temps passats, tot mostrant-nos-en les seves tècniques i eines habituals.

Artista local

 • Sotrac, grup de música local format per Artur Comas, Roger Estrac, Joan Claramunt, Helena Tamayo i Gerard Cortés: per la seva aportació musical en diversos actes i concerts d’àmbit local.
 • Josep Mayol; pintor: per la seva dedicació a la pintura, no tan sols com artista local, sinó també com a mestre de joves pintors.
 • Alba Barceló; il·lustradora: per la seva carrera com a il·lustradora, col·laborant en la realització de cartells i campanyes d’entitats locals, com també per la seva tasca docent a l’Escola Municipal d’Art.
 • Escola de dansa FarAway: per la constant col·laboració desinteressada dels seus alumnes en tot tipus d’actes i activitats.
 • Quim Planella; director de teatre: per tants anys de dedicació a les arts escèniques.
 • Sílvia Comas; periodista: per la seva àrdua tasca de recerca i divulgació en l’àmbit excursionista local, que l’ha dut a publicar el llibre 50 anys fent poble, G. E. Bell-Matí.
 • Joan Ventura; periodista: per la seva dilatada trajectòria com a periodista i escriptor que, entre altres coses, divulga la nostra vila amb el seu estil de vida, els seus personatges i particularitats.

Premi especial

 • Casino Llagosterenc: per tractar-se d’una entitat emblemàtica del poble que durant anys ha ofert una gran varietat d’ofertes culturals al poble de Llagostera.
 • Joan Sàbat: per la tasca que ha desenvolupat en el funcionament de l’entitat del G.E.Bell-Matí durant 24 anys, i també per la col·laboració desinteressada que ha prestat sempre a tothom i a totes les entitats que li han demanat.
 • Llagostera en Flor: per preparar durant ja 25 anys l’Exposició de Flors, Plantes i Aparadors durant la Festa Major i col·laborar en altres actes i festes que es duen al poble com la Fira del Bolet i el Mercat Romà.
 • Àngel Grabulosa: per la dedicació que ha tingut a moltes entitats del poble durant tots aquest anys.
 • Casal Parroquial Llagosterenc: per totes les activitats que fa molts anys ha organitzat, no només per a la mainada sinó també per a tot el poble.
 • Eduard Alejandre: per la seva carrera artística en el món televisiu i teatral nacional, sumant un llarg recorregut de representacions en els gèneres de la comèdia i el drama.
 • Enric Plantés: per la proximitat que demostra amb tots els veïns de Llagostera i per la seva vinculació i col·laboració amb el Casal d’Estiu i altres actes culturals i litúrgics celebrats a Llagostera.

Està previst que les votacions estiguin operatives telemàticament a partir del dia 6 d’abril en aquest mateix portal. També hi haurà opció de votar presencialment el dia de Sant Jordi, a la urna que s’habilitarà a la plaça Catalunya.

Gràcies a les entitats que han participat en l’elaboració d’aquesta llista, i l’enhorabona als nominats.

L’equip d’El Butlletí

Premis Culturals Butlletí 2016 0

Premis Culturals Butlletí 2016

Written by admin març 28, 2016

Us esperem el diumenge 24 d’abril a les 18 h. al Teatre Casino Llagosterenc per assistir a la VII entrega dels Premis Culturals Butlletí. Nosaltres ja estem immersos en la preparació de l’acte, prometem no deixar-vos indiferents!

#PremisButlletí

 

Un altre any, un altre concurs de portada 0

Un altre any, un altre concurs de portada

Written by admin febrer 04, 2016

Sabem que us encanta la fotografia, i us encanta la música… Aquest any, hem volgut temptar-vos amb una fusió de les dues coses.

Enguany, la temàtica per a la portada del mes d’abril, doncs, serà la “música”. Un concepte tan ampli com aquest, de ben segur que farà que ens sorprengueu. Com la plasmareu? Tenim moltes ganes de veure les vostres obres!

A continuació, teniu les bases del concurs:

 

Requisits:

– Enguany a les fotografies hi ha d’aparèixer quelcom relacionat amb la música.

– Les fotografies no poden haver estat manipulades, exhibides o premiades prèviament.

– El format cal que sigui horitzontal.

– Es permeten un màxim de 3 fotografies per autor/a.

 

Format i presentació:

– Les obres s’enviaran en format JPG per correu electrònic a l’adreça: concurs.butlleti@gmail.com

– Cada fotografia tindrà un títol que la identifiqui.

– Al correu caldrà que hi constin les dades personals de l’autor/a (nom, cognoms, adreça i telèfon)

 

Termini:

– Les fotografies es podran enviar fins a les 21 h. del divendres 4 de març de 2016 (inclòs).

 

Votació:

– A càrrec dels membres del col·lectiu. Quedarà exempta de votació la persona encarregada de gestionar els correus electrònics rebuts.

 

Resultats:

– Una vegada escollides les tres fotografies guanyadores es comunicarà la notícia als respectius autors/es, que seran convidats a assistir a la setena entrega dels Premis Culturals Butlletí, on se’ls farà entrega dels premis pertinents.

 

Premis:

– 1r premi: fotografia publicada en portada, un sopar per a dues persones i un val de la Unió de Botiguers valorat en 45.-€

– 2n i 3r premi: publiació de les fotografies a l’interior del proper número de la revista i un val de la Unió de Botiguers de 30.-€ i 20.-€ respectivament.

 

Molta sort!

Una altra Cursa de Sant Esteve amb èxit 0

Una altra Cursa de Sant Esteve amb èxit

Written by admin desembre 27, 2015

1340 persones han estat les que, aquest any, han decidit llevar-se ben aviat per participar en la ja coneguda Cursa de Sant Esteve, organitzada pel Club Bàsquet Llagostera. Tot un èxit!

Vejeu-ne la nostra galeria:
Cursa de Sant Esteve 2015

Llagostrail 2015 0

Llagostrail 2015

Written by admin novembre 16, 2015

En una època en la que córrer està a l’ordre del dia, ahir va ser EL dia.

Organitzada pel Bell-Matí Trail, la cursa anomenada “Llagostrail” va obtenir un gran èxit de participació, al voltant de 340 inscrits.
Constava de dos recorreguts: un de 12km i un de 27, tot perfilant el terme municipal de Llagostera, fent coincidir l’ocasió per tal de fanfarronejar de territori, de paisatge i de camins i corriols.

Vegeu aquí la nostra petita galeria:

Llagostrail 2015